Duomo di Milano

A milánói dóm, a város legnagyobb és leghíresebb építménye, így mi sem hagyhattuk ki a fotózási sorozatunkból. ☀ 

Mielőtt felmentünk volna a tetejére, húznunk kellett sorszámot és „csak” 100-an voltak előttünk. Szerencsére mivel 10 pénztár is működött ezt úgy 35 perc alatt lezavartuk. A jegy ára, mivel lifttel mentünk fel és nem lépcsőn: € 13,50 volt. (ez csak a teraszra szólt, a belső részét nem lehetett megnézni, arra külön jegy volt).

Ebben az 1 órában, amit fent töltöttünk, pozitív és negatív élményekkel is gazdagodtunk. Hiába volt keddi nap, bár szerintem Milánóban teljesen mindegy, hogy hétköznap vagy hétvége van, hiszen a rengeteg turista miatt szinte már összefolyik, felérve sajnos azt tapasztaltuk, hogy egyáltalán nem előzékenyek az emberek, főleg a férfiak. Hatalmas tolakodás volt, mivel csak egy út volt, ami feljáró és a kijárat is volt egyben. Sokszor, mivel nem haladt előre a sor beengedtünk azokat, akik már fentről jöttek vissza, ez miatt persze nem néztek jó szemmel ránk. Feltettük a kérdést, ha nekünk nem jó, nekik se legyen az? Szóval ott álltunk és se előre, se hátra. Mindenki állt egyhelyben, pedig ezt egyszerűen lehetett volna orvosolni, ha egy pici tolerancia is szorult volna az emberekbe. Nem értettük, hogy az egy sorból, hogy lett hirtelen kettő és mentek be előttünk olyanok, akiknek még a sor végén kellett volna lenniük. Szerencsére találtunk egy-egy eldugott és éppen turistamentes zugot, ahol villámgyorsan tudtunk lőni pár képet.

A kilátás természetes kárpótolt és felfedeztünk rengeteg lakást, aminek csupa virággal borított terasza a Dómra nézett.🌼 Képzeljétek el, milyen jó lehet esténként, egy pohár Aperollal és a barátokkal kiülni oda. Lentről felhallatszódott, ahogy egy férfi gitározott és énekelt, kellemes volt, elhallgattam volna egész nap, de hát a sor az haladt tovább, így nekünk is haladnunk kellett. A türelmet felejtsétek el, senkit nem érdekel, ha te éppen fotózol valamit vagy valakit, simán belesétálnak a képekbe, sőt eléd is állnak. Mivel a legtetejére is fel szerettünk volna menni, így kivártuk a körülbelül 20 perces sort és nagy csalódásunkra, csak az egyik oldala volt nyitva, ami persze azt jelentette, hogy mindenkinek egy helyre kell tömörülnie. Ezt látva, mivel mozdulni nem tudtunk úgy döntöttünk, hogy visszaindulunk.

Levonva a következtetéseket: a látványért megéri, de gy jó nagy adag türelemmel vágjatok bele, ha felszeretnétek menni. 😇

Cipő – Gucci

Szoknya – ZARA Join Life

Felső – Fila

Táska – Nini Molnár Bags

Fényképek – Magyarosy Barbara

Még nem érkezett hozzászólás

Válasz küldése

Az e-mail címedet nem tesszük közzé sehol sem.

"A divat nemcsak a ruhákat jelenti. Mindenhol ott van: az utcán, a levegőben, a gondolatainkban, abban, ahogy élünk." / Coco Chanel /

KÖVESS