Fast fashion VS luxus márkák

Egyesek szerint tönkreteszi a divatipart, míg mások szerint ez a lelke a divat körforgásának. Mi jut eszünkbe, ha meghalljuk Fast fashion?

Nekem személy szerint és szerintem sok embernek először egy üzlet fogalmazódik meg a fejében: ZARA. Majd ez után tovább gondolva, luxus márkák lemásolása (röviden). Ezek a cégek, mint például az Inditex évi több milliárdos forgalmat bonyolítanak le. A legjobban úgy tudnám összefoglalni, hogy a lehető legrövidebb időn belül, töredék áron másolják és dobják piacra termékeiket. De miért ne tehetnék meg?

Ha felmegyünk Instagram felületére és végig pörgetjük, sokszor találkozhatunk olyan bloggerekkel vagy hírességekkel, akik igenis előszeretettel keverik a luxusmárkákat az olcsóbbakkal. Nyilvánvalóan már ők is rájöttek arra, hogy nem minden a név és ugyanúgy lehetnek stílusosak. De mi a helyzet azokkal, akik nem követik a luxus márkák házatáját? Hatalmas harcok folynak, még ha nem is látjuk ezeket a két véglet között. Egyrészt teljesen érthető a felháborodásuk a luxus márkát képviselő cégeknek, hiszen az ő ügyfeleik pont azért vásárolnak náluk, hogy kielégítsék a „luxus” iránti vágyaikat. Másrészt az emberek 10 % -a engedheti meg magának, hogy luxus terméket vásároljon folyamatosan.

Ha ezt vesszük figyelembe, igenis elengedhetetlenek a Fast Fashion boltok, hiszen minőségi darabokat kínálnak, éppenséggel megfizethető áron és ne higgyétek, hogy a nagyobb divatcégek között nem történik kopizás. Személy szerint az egyik kedvenc üzleteim közé nekem is a ZARA tartozik. Egyszerre megtalálhatóak a vagány, laza, sportos és az elegáns, business look-ok is: ELÉRHETŐ ÁRON.

Hazudnék, ha azt mondanám az összes termékükre, hogy kiváló. Én is fogtam már ki olyan felsőt, ami például egy mosás erejéig bírta, elszakadt stb. De többségében, akár évekig is hordhatóak maradnak. Én például kevesebbszer vásárolok többet. Ruhák terén az olcsóbb, megfizethető, de minőségi darabokra esküszöm. Cipőknél fontos szempont a kényelem, azon belül is külön szedem a magas és lapos darabokat. Keveset hordok magassarkút, így abban például az olcsóbb darabokat választom. A sportos, kényelmesebb lábbeliknél picit más a helyzet. Ezek mindennapos használatra vannak nálam, így fontos a magasabb minőség és nem sajnálom kiadni rá a pénzt. Akár hónapokig is spórolok egy-egy ilyen darabra. Sokszor írjátok, milyen sok ruhám lehet a szekrényemben, főleg, hogy mindig mást láttok rajtam a fotózások alkalmával. El kell hogy keserítselek benneteket, ugyanis 20 darab ruhánál – beleértve a nadrágokat, szoknyákat – nem lóg több a gardróbban. Amiket láttok rajtam, sokszor együttműködésekkel jönnek létre, hozzá tartoznak a stylist munkámhoz. Én arra törekszem, hogy könnyen kombinálható darabok legyenek a ruhatáramba, egy-egy figyelemfelkeltő darabbal kiegészítve.

Sokat lehetne erről még vitatkozni, de az én véleményem: igenis áldás a Fast fashion. ✌🏼

Cipő/Nadrág/Pulcsi : ZARA

Ing: H&M STUDIO

Táska: Massimo Dutti

Kalap: Bailey Hats

Még nem érkezett hozzászólás

Válasz küldése

Az e-mail címedet nem tesszük közzé sehol sem.

"A divat nemcsak a ruhákat jelenti. Mindenhol ott van: az utcán, a levegőben, a gondolatainkban, abban, ahogy élünk." / Coco Chanel /

KÖVESS