Vegyél gyapjút!

Tény, a gyapjúval nehéz megbarátkozni, ám ha egyszer a szívedbe zárod nem fogja bánni a gardróbszekrényed. Szépek és melegek, de az emberek többsége fél a tárolásától vagy a mosásától.

Pedig pár egyszerű szabály betartásával, elmondom hogyan is ápold ezeket a különleges darabokat. De előtte még egy picit beszélnék magáról a szettről. Nem titkolom és aki követ már egy ideje az tudhatja, hogy mennyire közel állnak a szívemhez a magyar tervezői darabok. Mivel beköszöntött a tél és bevallom én nagyon fázós vagyok, így a réteges öltözködés számomra elengedhetetlen. Az egyik kedvenc designerem ruháiból válogattam össze, a számomra tökéletes ruhákat erre a fotózásra.

Nem kell elfeledkeznünk a színes ruhadarabokról sem, hiába esik az eső vagy a hó. Képzeld el, hogy egy ilyen napon kiteszed a lábad az utcára egy teljes fekete szettben, mennyire lesz melankolikus hangulatod? Az igazság, hogy sokkal jobb kedvvel sétálsz majd végig az utcán egy világosabb összeállításban. Nem véletlenül látni Instagramon olyan képeket, ahol a nők fehér nadrágban, púder kabátban vagy barna mamuszban tündökölnek.

Valljuk be egyből felkapjuk rá a fejünket és szívesebben nyomunk rá még egy kedvelést is. Így most megmutatom nektek, én hogyan vegyítem a színeket ebben az outfitben. Alap színként a szürkét gondoltam ki, de hogy ne legyen unalmas és egyhangú feldobtam egy világos bordó kabáttal és egy ütős pink táskával is. Egyszerűen vonzza a tekintetet.

Ahogy az elején is írtam, érdemes a réteges öltözködésben gondolkodnunk. Nem kell más hozzá, csak a fantáziánk és egy kis kreativitás. Az én fantáziám egy szürke CO-ORD összeállítást álmodott meg, azaz magát az: ÖSSZHANGOT. Egyszerű, mégis megunhatatlan látni, ahogy a ruhadarabok együttműködnek. Tehát itt most a nadrág és felső játékáról beszélek. Puha, meleg, trendi. Ami még igazán lazává varázsolja ezt az összeállítást, az a szintén gyapjúból készült kabát egy kis szőrme csavarral.

És ha már a varázslatnál tartunk, ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem.

Őszintén: hányan gondoltatok volna arra, hogy egy pink színű, bőr táskát dobtok fel ehhez az outfithez? Néha valljuk be, ki kell szakadni a megszokottból és újat, merészet kipróbálni. Ez erre is igaz, hiszen eszméletlen jó megjelenést kölcsönöz megjelenésünknek, mondhatjuk, hab a tortán. Szóval ne féljetek, kombináljatok színeket, árnyalatokat idén télen is. 

Cipő: Nike

Nadrág: Vikman Anna

Hosszított felső: Vikman Anna

Garbó: Mango

Kabát: Vikman Anna

Táska: Nini Molnár Bags

Fényképek: Kliszek Antal


+ Segítség a gyapjú ruhák tárolásához, mosásához. ❤

Mosás: A legjobb, ha kifordítva, kézzel és hideg vízben mosod, esetleg – ha van ilyen a mosógépeden – gyapjúprogrammal. A mosáshoz lehetőleg lanolinos mosószert használj, mivel a gyapjú akkor marad szép és egészséges, ha természetes lanolintartalmát mindinkább megőrzi. Fehérítőt gyapjún soha ne használj!

Szárítás: Kicsavarni, centrifugázni a gyapjút nem szabad, mivel a benne lévő szálak összetöredeznek. Szárítógépben, radiátoron vagy a tűző napon a gyapjúholmikat ne szárítsd. Mosás után akaszd fel például a kád fölé egy vállfára, de csak annyi időre, míg lecsöpög, majd szobahőmérsékleten fektesd le sima felületre egy fehér törölközőre, és ott hagyd megszáradni.

Ha összement: Áztasd hideg, samponos vízbe, hogy a szálak újra rugalmassá váljanak, majd mosd át a fentebb leírt módon.

Tárolás: Soha ne tárold a gyapjú ruhadarabokat vállfán vagy műanyagból készült zacskóban. Ideális, ha csak annyira hajtogatod össze, amennyire az elpakoláshoz feltétlenül muszáj, a hajtások közé selyempapírt teszel.

 

Még nem érkezett hozzászólás

Válasz küldése

Az e-mail címedet nem tesszük közzé sehol sem.

"A divat nemcsak a ruhákat jelenti. Mindenhol ott van: az utcán, a levegőben, a gondolatainkban, abban, ahogy élünk." / Coco Chanel /

KÖVESS