Magyar tervezők – Lolo homemade designer

Mindig is szerettem volna bemutatni nektek egy olyan tervezőt, aki gyerek ruhákkal és kiegészítőkkel foglalkozik. Szerencsére ezt most meg is tehetem, ugyanis a napokban találkoztam Vivivel, aki álomszép dolgokat tervez, kicsiktől a nagyokig.

A márka 2017 év elején indult útjára Vivien kislánya, Lorena megszületése után két évvel azzal a céllal, hogy egyedi BIO jersey sapka szetteket készítsenek. Itt kicsit álljunk is meg, ugyanis fontosnak tartom elmondani, honnan is ered ez a márka név. Három részből tevődik össze, az első: Lorena beceneve – Lolo, második: a homemade – családi vállalkozásnak indult, de egy hónap alatt kinőtte magát és az utolsó: designer – maga Vivi, aki tervezi a ruhákat.

„Szerettem volna egyedi sapkát Lorenának, de sehol sem találtam olyat, ami ne lenne tömegcikk és még jól is néz ki, esetleg csinosabb darab. Az pedig plusz rá adás, hogy mintás is. Így jött a gondolat, hogy belevágok. Régóta szerettem volna olyat csinálni, ami nem csak a munkám, hanem a szenvedélyem is, szívemhez közel áll. Végzettségem nem volt hozzá, de úgy gondoltam, akinek van kreativitása az “könnyen” megbirkózik a kezdetleges nehézségekkel. Vicces dolog a sors, mert kiskoromban imádtam délutánonként ruhákat rajzolni, tervezni. Édesanyám varrónő és bőrdíszmű készítő, kiskoromban volt, hogy láttam varrni őt. (A legnagyobb bánatomra nem dolgozik a szakmájában) Tehát összeségében nem állt messze tőlem ez a dolog. A másik, ami nagyon érdekelt mindig is, az a lakberendezés. Ez most kezd hozzákapcsolódni a vállalkozásunkhoz, ugyanis több home kiegészítőt is tervezünk baba-gyermekszobába, amiről a későbbiekben beszélni fogok.”

Ahogy beszélgettünk megtudtam, hogy sosem volt tervbe az a gondolat, hogy gyermekruhákat fog készíteni, de mindig is tudta, hogy nem azon a helyen van, ahol lennie kell. „Üzleti iskolában tanultam, vezettem már pékséget és dolgoztam műkörmösként is, valamint egy kis időre az ingatlanértékesítés világába is belekóstolhattam. Egyik sem állt közel a szívemhez, nem teljesedtem ki benne. Ez a gondolat egyszer csak megfogalmazódott bennem. Elkezdtünk sapkákat készíteni, majd sorban jöttek a megrendelések és itt éreztem: ez az amit én akarok csinálni, most vagyok ott ahol lennem kell. Elsőként Loloról tettem fel képet az oldalunkra, hogy miként viseli, hiszen kíváncsi voltam az emberek véleményére, visszajelzésére.”

Ezek után pedig már bővebben kérdezősködtem a termékekről, anyagokról, méretezésükről, miket lehet tudni és minek kell az első szempontnak lennie, ha valaki rendelni szeretne. „Az összes anyagot, terméket én szerzem be: külföldről és belföldről. Lassan, több mint 200 fajta termék közül tudnak a vevőink választani és ezeken belül több száz mintás és egyszínű anyag közül. Vannak gyermek sapkák, felnőtt sapkák és családi szettek is. Úgy gondolom Magyarországon ezen az élen járunk, hiszen családi sapka szettel elsőként kezdtünk el foglalkozni itthon. A sapka szettek nagyon magas minőségi anyagokból készülnek, az átmeneti sapka és csősál belsejébe jersey anyag kerül, a téli szettekbe pedig puha polár vagy igény esetén well-soft. Amiket pedig felsorolok most, természetesen minden méretben elkészítjük felnőttek és gyerekek számára is, hogy össze tudjanak öltözni a csemetéjükkel, gondolok itt a tüll szoknyáinkra, egyedi tervezésű ruháinkra és felsőinkre, szoknyáinkra, köntösökre, pizsama szettekre, nyomott felsőkre, bodykra, sapkára, csősálra és a fejpántokra. A sapkáink többsége egyedi méretre készülnek, BIO jersey anyagból, ami azt jelenti: 95% pamut és 5% elasztán. Fő szempont: minél természetesebb, prémium anyagokkal dolgozni. ”

Az elején utaltam a home kiegészítőkre is, ezek pedig nem mások, mint: párnák, felhős és forma párnák, hímzett párnák, hímzett törölközők, egészségügyi kiskönyvborítók bőrből vagy textilből, terhes kiskönyv borítók hímzéssel, baldachin, függönyök, ágyrácsvédők, ágyneműhuzatok vagy komplett garnitúrák, textil játéktárolók illetve kivehető kókuszbetétes prémium babafészkek. Ehhez kapcsolódik a lakberendezés: mivel egy komplett babaszobát betudtok rendezni a termékeitekből, ezáltal harmonizálva az egész baba vagy gyermekszobát.  Megkérdeztem, hogy a jövőben vannak ezzel kapcsolatban tervei? „Igen, mindenképp vannak vele terveim, de ez maradjon még egy kicsit az én titkom.” 🙂

Születésnapra lehet választani szetteket: egyedi pólót vagy bodyt, amihez egy tüll szoknya tartozik, de ezeket külön is meglehet vásárolni. Fontos megemlítenem, hogy minden egyedi megrendelést vállalnak, éppen most készültek el egy adventi kalendáriummal és egy koptatott szürkére festett vintage hatású ládikóval. „A hideg beköszöntével nagyon kedveltek a köntösök és a takarók is de szerintem, ami most a legjobban megy, azok az ujjatlan tipi hálózsákok. Két féle anyagból készítjük őket. A téli tipit ugyanabból az anyagból csináljuk, mint a sapikat: kívül BIO jersey anyag, belül pedig puha polár. Erre pluszba lehet még kérni belülre jersey pamut réteget is. A well-soft tipik egy rétegben készülnek, ez ideális választás nem túl fázós gyerekeknek. De volt már példa egyedi megrendelésekre is, ahol ujjas verzióban rendeltek tőlünk tipi hálózsákokat. Ezeken kívül, amit még nagyon szeretnek a gyerkőcök: az általuk megálmodott és cserélhető masnis sapik, a neves hímzett sapkák és az állítható méretű vagány masnis fejpántok. Az első téli és karácsonyi kollekciómnál a tüll és a hétköznap is viselhető mustár szín, a barnás árnyalat ihletett meg.”

Beszélgettünk a jövőről is, ami rengeteg új ötletet és izgalmas dolgot ígér. „Nem túlzok, ha azt mondom minden nap jön valami új ötletem, de sajnos varrónő és időhiányban szenvedünk éppen. Vannak konkrét ötleteim, de mivel nagyon sok a megrendelés igyekszünk először azokat teljesíteni. A webshop készülőben van, igazából azért tolódik a nyitása és ezt szeretném ha mindenki tudná, mivel gyakorlatilag több száz termékünk van és azon belül is több szín és minta, nem tudok dönteni hogy mik legyenek, amik felkerüljenek és az egyedi kérésekről nem is beszélve.” Amit eddig nem említettem meg, azok a babzsákok 3 különböző méretben, körülbelül 100-150 fajta mintás és egyszínű anyagból tudnak válogatni az anyukák,apukák. „Szeretnék azonnal vihetős termékeket is, hogy ne kelljen várniuk az embereknek. Ami biztos mindenképp a basic termékek kerülnének fel elsősorban, mint a sapka szettek, tüll szoknyák vagy a pöttöm szettek.” Itt egyből meg is állítottam Vivit, hiszen nagyon érdekelt mit is foglal magában ez a dolog. „Ez mondhatni a szívügyem, egyszerűen imádom. 0-4 éves korig készítjük. Ez a szett egyforma sapkából, nyálkendőből vagy csősálból és egy nadrágból áll. Jelenleg, aki Győrbe rendel az személyesen veheti át a megrendelt terméket, aki pedig más városban vagy országban él, nekik a Dpd vagy a Foxpost futárszolgálat viszi házhoz és foxpost autómatába. Rendeltek már New York-ba, Ausztriába, Spanyolországba postai úton is, ahogy látjátok semmi sem lehetetlen. Győrben elsőként szeretnék egy showroom-ot, ahol megtapogathatnák a termékeinket személyesen is.”

Belegondoltatok már, hogy egy anya, aki neveli a kislányát és közben még a márkáját is építgeti, mennyi szabadidővel rendelkezik vajon? Én erre is kíváncsi voltam. 😊 „Őszintén? A jövős menős munkát nappal, az itthoni netes munkát pedig van , hogy éjjel csinálom meg. Ha van egy kis lopott órám elmegyek masszőrhöz, hiszen nagyon sokat ülök az autóban,a varráson kívül mindent én csinálok a cég körül és ezáltal szükségem van egy kis nyugalomra is. Egy-egy fotózás is kikapcsol, hiszen ismerősök és barátok vesznek körül, akik segítik a munkámat. De amit a legjobban szeretek, egy hosszú nap után a kislányomat átölelni. „

Minden lelkes anyukának és apukának szívből ajánlom, hogy próbálják ki a Lolo Homemade Designer márkát, biztos vagyok benne, hogy nem fognak csalódni. Bátran keressétek Vivit, akár a Facebookon, akár az Instagramon az izgalmasabbnál-izgalmasabb kéréseitekkel, biztos vagyok teljesíteni fogja azokat.

Még nem érkezett hozzászólás

Válasz küldése

Az e-mail címedet nem tesszük közzé sehol sem.

"A divat nemcsak a ruhákat jelenti. Mindenhol ott van: az utcán, a levegőben, a gondolatainkban, abban, ahogy élünk." / Coco Chanel /

KÖVESS