Magyar tervezők – Between

Régen jelentkeztem már mini interjúval, de most egy olyan márkát fogok bemutatni, aminek a nők többsége nagyon is örülni fog. A Clique Design Stúdió adott helyszínt ennek a beszélgetésnek és egy nagyon kedves lány lépett be az ajtón, husky kutyusával karöltve.

Csilla, a Between brand megálmodója 2015-ben végzett KREA kortárs művészeti iskolában divattervező szakon. Ekkor készítette el a diploma kollekcióját barátnőjével, akivel együtt is kezdték el a márkát. „Ez volt az első kollekciónk, ezzel indítottuk el a márkát”. Több mint egy év után, közös megegyezéssel úgy döntöttek egyedül folytatja a márkát. Az első önállóan alkotott 2017 tavasz / nyári Between kollekcióban már a fehérneműk is megjelentek. „Ez most ősszel már a fő irányvonal lett egy mini kollekció keretein belül. Kíváncsian várom mi lesz a visszajelzés, hogyan reagálnak rá a vásárlók, hogy most csak fehérneműk közül szemezgethetnek. 

Azt tudni kell, hogy az én családom nagyon racionális: anyukám biológus, apukám gépészmérnök és ezáltal nagyon sokáig próbáltam a divat szakma iránti vágyam elnyomni, de legbelül mindig is tudtam, hogy kreatív dologgal szeretnék foglalkozni. Kis koromban is alakítottam már a ruhatáramat, mert anno racionális neveltetésem miatt szerintem én voltam az utolsó ember Budapesten, akinek trapéz nadrágja lett. 🙂 Általában a bátyámtól megörökölt ruhákban jártam. Talán így is jött az alkotás vágyam a nőiesebb darabok felé, nem teljesen eldobva viszont a múltamat. Kíváncsian kérdeztem, miért pont a ruhák általi szeretet az, ami megragadta, de a válasz nagyon egyszerűen hangzott: „A 100% önkifejezés. Annyira tökéletesen bele tudom rakni az érzéseimet, valahogy a ruhákhoz mindig is ösztönösen vonzódtam, hiszen ez az, ami az emberi testet öltözteti. Ez egy abszolút komplex művészet, nagyon sok mindenből tud táplálkozni egy – egy kollekció megalkotása.

Kíváncsi voltam mi az, ami inspirálóan hat a munkásságára, miből tevődik össze egy adott kollekció. „Az inspirációk sokszor szívből jönnek, nem tudatos dolgok. Az ember csak létezik a mindennapokban és rengeteg hatás éri. Ha valami megfog, általában leírom kulcsszavak formájában. Ezek olyan listává tudnak alakulni, hogy ha elérkezik a kollekció tervezése, válogatnom kell melyik lesz az az irány, amire jobban ráfekszem. Elkezdek gondolkodni, kutatni interneten vagy csak nyitva tartom a szemem és speciálisan csak arra fokuszálok. Lehet ez egy szó, mondok egy példát: törés. Elkezdek gondolkodni, hogyan tudnám visszahozni a ruháimon mind elvont, mind konkrét értelemben más-más technológiai megoldásokkal, de logikai kapoccsal és ezzel párhuzamosan elkezdek rajzolni.” Beszélgettünk az aktuális trendről is, nyilván érdekelt mennyire követi az adott divatot és annak megfelelően készíti el a ruháit vagy teljesen szabad gondolkodásmóddal megteremti, amit szeretne. „Szerintem nagyon fontos tervezőként, hogy nézzük az aktuális trendeket, előbb utóbb az embereknek az fog tetszeni, amit a nagy divatházak megalkotnak, majd később lehoznak az újságok és a közösségi médiában látható lesz”.

Az elején utaltam rá, mennyire örülni fognak a nők ennek a bejegyzésnek, hiszen nagyon kevés helyen érhető el, minőségi és egyedi fehérnemű. „Nagyon szeretem a finom dolgokat, már a tavaszi kollekcióban is megjelentek a kézi hímzések. Egyébként a szívem mindig húzott a csipkéhez, szeretek vele dolgozni. Szeretem a kézi technológiai megoldásokat is, ami a szabászaton túl ad egy pluszt a ruhának. Az elmúlt években igyekeztem inkább az érdekes szabásvonalakra helyezni a hangsúlyt, a minimál vonalakra. De muszáj beleraknom azt, amitől az szívhez szóló lesz számomra, ami én vagyok. A fehérneműknél sokkal jobban érvényesíthető ez a fanatizmusom.” (mosoly) Beszéltünk még a közel jövő terveiről, milyen darabokra számíthatunk idén. „Minimálisan gondolkozom kiegészíteni az aktuális kollekciót különféle tárgyakkal, főleg a Karácsonyra való tekintettel. Úgy gondolom a fehérneműk világa egészen sok lehetőséget rejt, ami még nem feltétlenül megszokott itthon.” 

A végén pedig megkérdeztem, mit szeret csinálni szabadidejében mi az, ami kikapcsolja ezen kívül. „100%-ban a kutyámmal tudom elérni azt, hogy kikapcsolódjak. Nagyon izgalmas, az ahogy tanulok azáltal, hogy tanítom őt. Viszont nagyon fontos számomra az is, hogy a szociális életem is egyensúlyban legyen ezzel. Az a legjobb, amikor nem kell választanom.”

Szóval csajok, ha még nincs meg a megfelelő fehérnemű, bátran keressétek fel Csillát, nézzetek be a Clique Design Stúdióba, biztosíthatlak benneteket nem fogtok üres kézzel távozni.

További információkért és képekért látogassatok el: Facebook & Instagram oldalára.

     

Még nem érkezett hozzászólás

Válasz küldése

Az e-mail címedet nem tesszük közzé sehol sem.

"A divat nemcsak a ruhákat jelenti. Mindenhol ott van: az utcán, a levegőben, a gondolatainkban, abban, ahogy élünk." / Coco Chanel /

KÖVESS