Kimonó etikett

Idén nagyon nagy trendnek számít a kimonó, hiszen egy univerzális darabról beszélünk. Általában vékonyabb, könnyű anyagból készülnek és kellően kényelmesek. Tökéletes kiegészítője lehet a mindennapoknak. Viselhetjük strandon, utcán vagy egy romantikus vacsorához.

Én most egy elegánsabb szettet álmodtam meg, bemutatva milyen szuperül érvényesülne egy kellemes vacsorához. Fontos megemlítenem, hogy mindig jó ha van egy kis fekete ruha a gardróbunkban, amihez szívesen nyúlhatunk egy ilyen alkalomra. Szeretem az egyszerű fazonú darabokat, letisztult és minimál stílusú ruhákat, amihez csak egy jól megválasztott kiegészítő szükséges. Ebben az összeálltásban, ahogy látjátok én a kimonót választottam, mint kiegészítő.

De honnan is ered maga a kimonó?

Egészen a Muromachi-korszakig nyúlik vissza, egész pontosan Tokióig, ami a kultúra központjának tekinthető. A japán divat és bűbáj virágzó hazájában hatalmas szerepet játszik ebben a divatkultúrában. A kimonó növekvő népszerűsége olyan kimonói stílusú cikkekkel jött létre, amelyek a legnépszerűbb high street márkákon jelentek meg. A hagyományos selyem-kimonókat díszes ruhadarabnak tekintették és előszeretettel viselték  különleges alkalmakra, eseményekre.

Gyönyörű Japán történelemmel rendelkező ruhadarabról beszélünk, ami tökéletesen megtöri a fekete monotonitását. Mivel sokféle kimonó létezik és számtalan módon lehet viselni, ezért kötelező, egyben szórakoztató eleme lehet a ruhatárunknak. A legjobb benne, hogy azonnal át tudjuk alakítani a ruhát, mint ahogy most én is tettem. Nem kötöttem meg a derekán, szerettem volna a fekete ruha láthatóságát, de akár magát a kimonó-t is felveheted egy vastagabb övvel. Mivel sokféle mintázatú és anyagú darab létezik, a pamuttól, selyemtől, szaténtól egészen a csipkéig, így bátran kombinálhatod farmerrel is. Rengeteg print-et találunk, legyen az csillag, madár, virág vagy csík, biztosítva azt, hogy ne unjuk meg a viselését.

Ha nem szeretnétek ruhával felvenni, akkor is számos ötlet áll rendelkezésünkre. Felvehetjük egy hagyományos cut-off rövidnadrággal, ami a megjelenésünkkor kiemelkedő ruhadarabként fog szolgálni. Kicsit hűvösebb időre se essünk pánikba, hiszen egy hosszú farmerrel vagy anyagban hozzá illő nadrággal is tudjuk kombinálni. Ezt majd következő bejegyzésemben mutatom meg nektek.

 

Ruha / H.R.V.T.

Kimono / ZIA

Cipő / Calvin Klein

Napszemüveg / CELINE

Fényképek / Magyarosy Barbara

 

 

 

 

Még nem érkezett hozzászólás

Válasz küldése

Az e-mail címedet nem tesszük közzé sehol sem.

"A divat nemcsak a ruhákat jelenti. Mindenhol ott van: az utcán, a levegőben, a gondolatainkban, abban, ahogy élünk." / Coco Chanel /

KÖVESS