Magyar tervezők – H.R.V.T.

Szerintem többetekkel előfordult már, hogy sétáltatok az utcán és egyszer csak odajöttek hozzád, hogy meg kérdezzék honnan van a ruhád? Velem is történt ilyen mikor Dóri ruháit viseltem. Ilyenkor mindig jókat mosolygok és persze nagy örömmel osztom meg ezekkel az illetőkkel merre is kell menni vagy éppen kit kell keresni.

Amikor először hallottam a H.R.V.T.-ről, még telefonon kellett egyeztetni időpontért, hogy meg lehessen nézni, próbálni a ruhákat. Mikor felmentem hozzá és elkezdtünk beszélgetni, nagyon közvetlen, kedves személyt ismerhettem meg benne. Egyfolytában sürgött forgott, ajánlotta a számomra legmegfelelőbb darabokat és olyan ruhákkal távoztam, amit alapjáraton ki sem néztem magamnak.

Dóri 2013-ban teljesen egyedül, családi segítség nélkül kezdte el a márkát egy kisebb bemutató teremmel, majd 2015 nyarán megnyitotta első boltját Budapest egyik leghangulatosabb utcájában. Idézem „ez az én döntésem volt, az az én munkám, amit én teszek és azok az én igazi kockázatim, amit én teszek bele.” Most pedig a márka 3. születésnapját ünnepelték. Amikor megkérdeztem tőle, hogyan értékelné ezeket az éveket és megtudott-e mindent valósítani, amit szeretett volna, azt mondta: „nyilván nagyon büszkék vagyunk minden mérföldkőre, de fontos kiemelnem, hogy ez nem csak a mi munkánk, hanem igazából a vevők miatt tudunk ott lenni, ahol vagyunk.” Beszéltünk tervekről, esetleges külföldi üzletről, de ahogy azt elmondta nincsen semmi időhöz kötve, türelmesnek kell lenni. Most pedig az energiát a vevők 100%-os kielégítésére összpontosítják.

Szóba került, hogyan és miként inspirálódik tervezéskor. Elmondta „sokszor van olyan, hogy este lefekvés előtt elő veszem a jegyzetem és gyorsan leírom, amit gondoltam. Mi ad inspirációt? Bármi. Film, utazás, olvasás, instagram nagyon sok pinterest.” De nagyon ritkán tervez személyre szabottan, ha valaki besétál a boltba és ezt kéri tőle. Nem gondolja megvalósítható dolognak ezt és úgyis minden ötletét bele sűríti a H.R.V.T.-be. Ugyanis, ha valaki kér valamit azt akár egy szabónőnél is le tudja varratni, ő viszont megszokta álmodni a dolgokat. Nagyon ritkán ugyanaz a megrendelő és a megálmodó elképzelése ezen a téren. Fontos a jól összeszokott csapat, szerencsére Dóriék hamar megtalálták a közös hangot és sokszor dolgoznak együtt a varrónővel. „Kreatív építő folyamatnak nevezném. Ugyanolyan, mint amikor főzöl egy valamit, gondolod, hogy ez neked ízlik és várod, hogy a többiek is megkóstolják.”

Nagyon örültem, mikor felfedeztem náluk a nadrágot is, már régóta kerestem a számomra megfelelő fazont, de érdekelt, hogy nem aggódott-e a tervezéskor, hiszen egy méretben történik a gyártása. „Nem aggódom, ami nem jó az nem lesz többé, abszolút nem kudarcnak fogom fel, nem izgulok ilyen dolgokon. Ha jó akkor tovább megyünk azon, ami meg adott esetben nem feltétlenül kasszasiker azt inkább félre tesszük. Nem féltem az egy mérettől egyáltalán, mert pont olyan magasra tudod felhúzni, pont annyira lesz szűk amennyire kell. Ezzel sokkal nagyobb szabadságot adok, mint a méretekkel.”

Munkája során rengeteg embert ismer meg, nap mint nap számos ismert ember hordja a ruháit. Erre sok tervező büszke lenne, sikernek élné meg. Megkérdeztem ő hogyan vélekedik erről. „Nekem a siker az, amikor egy vevőm bejön és azt mondja, hogy az én ruhámban kérték meg a kezét, abban jött össze a párjával vagy hozzákötnek emlékeket. Sikernek élem meg, hogy a testvéremmel dolgozok, sikernek élem meg, hogy új üzletet nyitunk, de mivel annyi teendő van egész nap, annyira nincs sok időm ezeken gondolkozni. A party nagyon jól esett a szívemnek, hiszen mindenki jól érezte magát és ezt szerettem volna mindig is elérni. Ez nem arról szól, hogy 10 ruhával többet adjunk el hanem hogy együtt megünnepeljük azt, hogy még egy évet együtt töltünk.”

Végezetül megkérdeztem, mit csinál szabadidejében. „Nincsen sok időm, de bikram jógázok, szoktam festeni és imádok főzni. Rengeteg gastro újságot olvasok és ha van valami vendégség vagy szülinap akkor sütök tortát, ugyanis engem nagyon kikapcsol, ha a konyhában lehetek. Szeretek kirándulni, biciklizni, de ehhez nehezen találok partnert mert inkább mindenki enni szeretne abból, amit éppen főzök.” (felnevet)

További információkért látogassatok el a webshopra, ahol még több darabot fedezhettek fel és rendelhettek meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még nem érkezett hozzászólás

Válasz küldése

Az e-mail címedet nem tesszük közzé sehol sem.

"A divat nemcsak a ruhákat jelenti. Mindenhol ott van: az utcán, a levegőben, a gondolatainkban, abban, ahogy élünk." / Coco Chanel /

KÖVESS