Magyar tervezők – Nini Molnár Bags

Szeretem a kreatív és egyedi designereket, akik mernek újat és valami egyedit alkotni. Így tett Molnár Nini is, amikor másfél évvel ezelőtt elindította saját kiegészítő márkáját. Először a Mercedes Benz Fashion Week-en találkoztam vele és már a beszélgetés első felében éreztem mennyire céltudatos, nem utolsó sorban kedves csajszi. 

Nini-t modellként ismerhettük meg, mellette pedig egyetemre járt Londonban, ahol másoddiplomáját végezte el marketing szakon. Határozott elképzeléseit sikeresen megvalósított, táskák iránti szeretetét először csak lerajzolta, majd a későbbiekben megtervezte. A Pombag nevű, mongóliai bárányszőr táskával lopta be magát a lányok szívébe, idén pedig megkapta a Glamour Women of the Year: Kiegészítő tervező díját. Úgy gondolom erre minden magyar tervező büszke lenne, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy megéri belevágni az új dolgokba és valami maradandót alkotni.

Fogadjátok szeretettel a vele készült mini interjúmat! ✌🏼

Horváth Loretta: Miért éppen a kiegészítők mellett tetted le a voksodat?

Molnár Nini: Engem mindig is a táskák érdekeltek, mert hétköznapi emberként úgy gondoltam, hogy nem igazán könnyű összerakni egy tökéletes outfit-et. Véleményem szerint a kiegészítők használata egy könnyű mód arra, hogy átvarázsoljunk egy viszonylag hétköznapi szettet. Ez nem csak a könnyebb, de az olcsóbb megoldás is, hiszen összevásárolni egy menő szettet, ‘head to toe’ sokkal költségesebb mintha feldobnánk a ruháink egy különleges táskával.

HL: Ha jól tudom Londonban élsz / éltél, hogy látod kint mennyire tudna egy magyar designer azonosulni, illetve tervezel külföldön is boltot nyitni?

MN: Igen még mindig London és Budapest között ingázok. Kint végeztem el az egyetemet és még mindig sok dolog köt oda. Többek között a Nini Molnar Bags miatt is sokat járok ki, nekem nagyon fontos, hogy a márkát kint is ugyan annyira ismerjék, mint itthon és szerencsére már kint is sok vásárlóm van. Boltot kint egyelőre még nem tervezek nyitni de nem kizárt, hogy fogok. Most júliusban egy hosszabb három hetes pop-up boltban lesznek a táskáim megtalálhatóak.

HL: Már látogathatjuk a Showroomodat itt Budapesten. Ennek szerintem nagyon sokan örülnek, köztük én is. 😊 Mondanál róla pár szót? Hol lesz megtalálható?

MN: Nagyon jó ezt hallani, hogy örültök neki. Izgalmas ez az időszak nekünk a showroom miatt. Hárman álltunk össze a showroom megálmodásához és megalkotásához. Mindhárman különbözünk de mégis van valami közös bennünk. Zia – divatos street style ruháit ismerhetitek meg, Wessely gyönyörű egyedi ékszereivel van jelen én pedig a táskáimmal. Budapest szívében egy kis csajos cool életérzést szeretnénk elhozni nektek. Bármikor szívesen várunk itt bárkit egy kis beszélgetésre, tanácsadásra, nézelődésre. 

HL: Kinek tervezel, milyen korosztályt célozol meg elsősorban?

MN: Én azoknak a lányoknak, nőknek ajánlom a táskáim, akik szeretnek kitűnni a tömegből és szeretik a különleges dolgokat. Korosztályra pedig nem szabnék határt mert fiatal lányok is és még a barátom nagymamája is előszeretettel hordja a táskáimat.

HL: A mai világban sokan ellenzik bármilyen állatbőrből vagy szőrből készült dolgokat, bármennyire kíméletesen is bánnak az állatokkal. Nálad fellelhető például a pombag névre hallgató táska, ami gyapjú bundából készül. Hogyan kerülöd el az ezekből adódó konfliktusokat? Ért már téged negatív kritika?

MN: Engem még nem ért ezzel kapcsolatos negatív kritika, hiszen a bárány szőr nem okoz ilyen megosztott véleményt. Főleg, hogy a Pombag elkészítése nem okoz bántódást egyetlen jószágnak sem. Erre én nagyon figyelek. Sőt mitöbb azt már elmondhatom, hogy télre készülök egy olyan kollekcióval, ami teljesen bőr és szőr mentes szóval elképzelhető, hogy a Vegán lányok érdeklődését is felfogjuk kelteni szeptembertől.

HL: Végezetül, mik a tervek a jövőre nézve? Számíthatunk új fazonú darabokra, színekre és anyagokra?

MN: Mindenképpen számíthattok új táskákra, már most nagyon sok táska tesztüzemmódban van. Néha megvillantunk egy-egy prototípust az Instagram oldalunkon és már is jönnek az érdeklődések. Védjegyünk pedig a különlegesség és különleges anyagok, ebben sem lesz hiány a következő kollekciókban.

További információkért látogassatok el a Nini Molnár Bags Facebook és Instagram oldalára, ha pedig kedvet kaptatok a vásárláshoz irány a webshop vagy az újonnan nyílt Showroom, amit a Galamb utca 9. szám alatt találtok meg! ☝

 

 

 

 

 

 

 

 

Még nem érkezett hozzászólás

Válasz küldése

Az e-mail címedet nem tesszük közzé sehol sem.

"A divat nemcsak a ruhákat jelenti. Mindenhol ott van: az utcán, a levegőben, a gondolatainkban, abban, ahogy élünk." / Coco Chanel /

KÖVESS